22
May

CRYPTO STARTER PAKET – alat za praćenje trgovanja kriptovalutama

Bio to samo hobi ili ozbiljno trgovanje kriptovalutama ova aktivnost podrazumijeva ozbiljan pristup praćenju tog procesa, obračunu ostvarenih dobitaka te na kraju plaćanje pripadajućih poreza. Kao i kod svakog posla papirologija je neizbježan dio poslovanja, radilo se o 3 ili 303 transakcije godišnje.

Zbog velikog interesa za naš članak „ Kriptovalute – zarada i/ili gubitak?! ... „ odlučili smo dodatno se informirati o ovoj temi, djelomično vođeni Vašim pitanjima, a djelomično i zbog vlastitog interesa. Kako smatramo da je primarno tehnologija koja se vrti oko kriptovaluta nešto s čime ćemo se neizbježno susretati u budućnosti i sami smo odlučili upoznati se s njom, uložiti u određene kriptovalute i pratiti cijelo tržište. Susreli smo se s velikim brojem Vas, na sastancima i u razgovorima telefonom, u komunikaciji mailom, zabilježili sva Vaša pitanja, na neka odgovorili odmah, a na neka zatražili odgovore Porezne uprave.

Ono što se do 2020. godine gotovo nije niti spominjalo, a svakako je dio bavljenja kriptovalutama je takozvani porez na dohodak od kapitala o kojem smo više pričali u našem prethodnom tekstu. Zbog povećanja vrijednosti pojedinih kriptovaluta na tržištu došlo je do povećane prodaje kriptovaluta tijekom 2020. godine od strane fizičkih osoba te ih taj postupak obvezuje obračunati i platiti porez na dohodak od kapitalnih dobitaka.

Trend povećanog ulaganja u kriptovalute, pojačane prodaje i općenito pojačanog interesa za cijelu tehnologiju nastavlja se i u 2021. godini te kao bi se bolje pripremili za godišnji obračun poreza na dohodak od kapitala pripremili smo CRYPTO STARTER PAKET.

CRYPTO STARTER PAKET je alat koji sadrži informacije o tome što je dohodak od kapitala, što je porez na dohodak od kapitala, kako se obračunava te gdje i kako se predaje izvještaj. U paketu se nalazi i tablica Evidencija o stečenoj i otuđenoj financijskoj imovini s dva dodatna primjera popunjavanja koja služi za praćenje Vaših kupnji i prodaja, a na temelju koje se vrši konačan obračun poreza na dohodak od kapitala te primjer popunjenog JOPPD obrasca i RPO obrasca za primitke ostvarene iz inozemstva. Prilažemo također i Vaša Često postavljana pitanja koja smo do sad zaprimili te pitanja koja smo uputili Poreznoj upravi sa odgovorima koje smo dobili.

Podaci i informacije koje se nalaze u ovom paketu bit će Vam potrebni kako bi na kraju godine lakše obračunali svoj dohodak ostvaren od kupnje i prodaje kriptovaluta te na njega obračunali porez koji trebate ili ne trebate platiti. Isto tako, ako će to za Vas raditi odabrano knjigovodstvo, podaci iz ovog paketa nešto je što će Vas knjigovođa tražiti. Također, ovim paketom dobivate podlogu za pružanje svih potrebnih podataka Poreznoj upravi o Vašem trgovanju ukoliko, po predaji izvještaja, Porezna uprava to zatraži od Vas.

Cijena CRYPTO STARTER PAKETA je 80,00 kn + PDV jednokratno. U navedenoj cijeni, osim inicijalnog paketa, na mail koji nam ostavite, kao dodanu vrijednost dobivat ćete periodično ažurirana Često postavljana pitanja i odgovore te Važne informacije iz područja obračuna poreza na trgovanje kriptovalutama.

Bio to samo hobi ili ozbiljno trgovanje kriptovalutama ova aktivnost podrazumijeva i ozbiljan pristup praćenju tog procesa, obračunu ostvarenih dobitaka te na kraju plaćanje pripadajućih poreza. Kao i kod svakog posla papirologija je neizbježan dio poslovanja i treba ju uzeti ozbiljno.

Želimo Vam pregledno, ozbiljno i uspješno trgovanje!

Knjigovodstvo Malek

Odricanje od odgovornosti:
CRYPTO STARTER PAKET osmišljen je od strane djelatnika Knjigovodstva Malek, kao pomoćni alat u praćenju trgovanja kriptovalutama te kao podloga izračunu poreza na dohodak od kapitala, a prema službenim uputama Porezne uprave. CRYPTO STARTER PAKET nije službeni set dokumentacije Porezne uprave niti bilo koje druge financijske institucije. Knjigovodstvo Malek ne odgovara za podatke unesene u priložene tablice od strane korisnika tablice. Također, Knjigovodstvo Malek nije odgovorno za dodatna pitanja, podatke i/ili tražene informacije od strane Porezne uprave, za nedostatak prateće dokumentacije od strane korisnika paketa te za sve obračune poreza napravljene samostalno od strane korisnika paketa. Knjigovodstvo Malek neće biti odgovorno za bilo kakva umnažanja i kopiranja ovog paketa od trećih strana te dodavanja podataka.


CRYPTO STARTER PAKET zatražite OVDJE.

Share this post

Naša web stranica koristi kolačiće (Browser cookies). Nastavkom pregleda ove stranice slažete se sa korištenjem kolačića.
Politika privatnosti SLAŽEM SE !